Relatietherapie Bollenstreek

relatietherapie-bollenstreek-hanneke-francken

Ben je op zoek naar een relatietherapeut in de bollenstreek, omgeving van Vogelenzang, Heemstede en Hillegom?

Jullie zijn welkom bij mij.

Liefdesrelaties eindigen meestal niet met het simpele ‘en ze leven nog lang en gelukkig’. Sommige paren kunnen daarom wel wat hulp gebruiken.

Wanneer jullie zijn vastgelopen in negatieve patronen zoals ruzies of vermijding, vermindert het gevoel van verbondenheid en veiligheid met elkaar. Tijdens de relatietherapie krijg je meer inzicht in jullie relatie, leer je vaardigheden om je emoties te uiten. Met als doel de relatie te verbeteren en een bijdrage te leveren aan zelfontwikkeling en/of de levensvatbaarheid van de relatie te onderzoeken.

relatietherapie-psycholoog


Relatietherapie

Tijdens de therapie krijg je inzicht wat jullie voor invloed hebben op elkaar en hoe dat voelt aan beide kanten.

We gaan dieper in op emoties. Jullie reacties naar elkaar komen namelijk voort uit emotie. Ook al willen jullie het misschien rationeel anders doen, het lukt niet. De emotie is leidend.

Daarom gaan we op zoek naar die emoties, deze bespreken en uitdiepen. Dit zullen we met elkaar doen. Door die zoektocht zullen we erachter komen wat er nou eigenlijk echt achter die reacties zit. Vaak zijn dit hele primaire behoeften en vaak ook angsten, angst voor verlating of angst niet goed genoeg te zijn.

We gaan ons focussen op de vergroting van veiligheid en intimiteit en gaan via emoties jullie relatie in beweging zetten.


Doorbreken patronen

We beginnen met het doorbreken van de heftigheid in jullie reacties. Dat betekent het doorbreken van de disfunctionele patronen die jullie communicatie in de weg staat. Vervolgens gaan we verkennen. Verkennen van het zelf en de ander, verdieping van emoties en gedachten.

Nu jullie weer in gesprek zijn met elkaar, mag ook kwetsbaarheid weer een plaats krijgen in jullie herontdekkingstocht.

Tot slot maken jullie concrete plannen en blijven jullie steeds dichter bij elkaar komen.


Welke relatieproblemen komen vaak voor?

De meest voorkomende bron van een verstoorde relatie zijn de onderliggende patronen die iemand meeneemt vanuit zijn jeugd. Door vast te zitten in deze patronen kunnen in een relatie ergernissen ontstaan. Belangrijk is om deze patronen bloot te leggen en eventueel te veranderen zodat het de relatie niet meer schaadt.

Daarnaast wordt er vaak verkeerd of niet gecommuniceerd waardoor er onduidelijkheden ontstaan die vaak leiden tot ergernissen. Wanneer dit niet verandert worden de ergernissen steeds groter.

Door het niet meer verbonden voelen oftewel de verwijdering van elkaar, staan partners open voor andere relaties. Overspel ligt op de loer.


Handvaten

Tijdens de relatietherapie gaan we samen op zoek naar jullie onderliggende patronen en jullie manier van communiceren met elkaar. Jullie krijgen handvatten om beter af te stemmen op elkaar waardoor je je weer opnieuw verbonden voelt met elkaar. Dit is de basis voor een goede relatie.

Het aantal sessies is afhankelijk van de problematiek. Over het algemeen zijn er minimaal drie tot maximaal zeven sessies nodig.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op! Ook als je een afspraak wilt maken.

Hanneke Francken
Geregistreerd bij LVPW en RBCZ